Direktlänk till inlägg 10 september 2014
Bästa bullreceptet!
Kanelbullar
40 st
100g smör
50g jäst
5dl mjölk
½tsk salt
1-1½dl socker
ca 12dl vetemjöl
Fyllning:
75g smör
½dl socker
kanel
Garnering:
1ägg
pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till max 37 grader (fingervarmt)
Häll blandningen i bunken och rör ut jästen så den löser upp sig.
Tillsätt salt och socker, blanda.
Tillsätt mjölet lite åt gången tills du fått en slät deg som inte fastnar i kanterna på bunken.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
Blanda smör, socker och kanel till fyllningen.
Dela degen i två delar och kavla ut en del åt gången på mjölat bakbord, bred på fyllningen.
Rulla ihop degen och skär i 20 lika stora delar (jag har användt annan metod på bilden). Lägg i bullformar på plåt.
Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda ca 6-7 min
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|