Direktlänk till inlägg 1 september 2014
Ett tips nu när det är äppelpajs tider och du får lite vaniljsås över. Istället för att hälla ut den, baka en helt vanlig socker kaka, riv i lite äpplen och ringla vaniljsåsen över precis innan den ska in i ugnen och häll på lite kanel!
Sockerkaka med äpple och vaniljsås
50g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Valfri mängd rivet äpple
Lite vaniljsås
Sätt ugnen på 170 grader.
Smät smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Tillsätt det smälta smöret och mjöklen.
Riv ner äpplena i smeten.
Smöra och häll i ströbröd i en form så alla kanter och botten blir täckta och häll i smeten.
Ringla över vaniljsåsen och häll på kanel.
Grädda i ca 35 - 40 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|