josefinbakar

Direktlänk till inlägg 16 februari 2013

Första inlägget firas med semlor!

Av Josefin Blomdahl - 16 februari 2013 13:17

Hejsan!


Har äntligen fått tid att skapa bloggen som jag länge tänkt att göra. Här kommer det att dyka upp en hel del recept, lite tips och lite inredningstips för att göra köket mysigare och förenkla bakningen. Kommer om en vecka börja läsa till konditor och bagare så kommer att uppdatera med en hel del tips och trix för att lyckas med bakningen! 


Eftersom det är semeltider nu så passar det ju alldeles utmärkt att inviga bloggen med ett recept på just semlor! 


Semlor

20 st

100 g smör eller margarin                      

2tsk mald kardemumma

5dl mjölk

25g jäst

1,5 dl strösocker

0,5tsk salt

1 ägg

ca 12 dl vetemjöl

 

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, det ska vara fingervarmt (37 grader).

2. Smula ner jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med vätskan.

3. Tillsätt kardemumma, socker, salt och ca 12 dl vetemjöl.

4. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.

5. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

 

6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

7. Dela degen i 20 lika stora bitar, forma till runda bullar och lägg på bakplåtspapper på plåt.

8. Låt jäsa 30 min under bakduk.

9. Sätt ugnen på 200 grader.

 

10.  Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. 

11. Grädda i ca 15 min tills de fått en gyllenbrun fin färg. 

 

12. Låt sedan bullarna svalna och skär sedan av en liten hatt på dom, gröp ur så du får ett ganska stort hål i bullen. Riv ner önskad mängd mandelmassa i en bunke tillsammans med det du gröpte ur bullarna. Rör ut det med lite vispad grädde eller mjölk tills du får den konsistens du vill ha. Fyll i bullarna och spritsa sedan grädde på dom. Lägg på hattarna och pudra med florsocker. 

 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Blomdahl - 1 oktober 2014 18:56


Jag har fått en ny favoritkaka. Såå god!    Solbackarutor        Botten:  200g smör 1dl socker  1dl farinsocker  1msk vatten  4dl vetemjöl 3 äggulor 1tsk salt 1tsk vaniljsocker 1tsk bakpulver    Lager 1:  200g mö...

Av Josefin Blomdahl - 10 september 2014 20:47


Bästa bullreceptet!    Kanelbullar  40 st    100g smör  50g jäst  5dl mjölk  ½tsk salt  1-1½dl socker  ca 12dl vetemjöl    Fyllning: 75g smör  ½dl socker  kanel    Garnering: 1ägg pärlsocker    Smula ner jä...

Av Josefin Blomdahl - 4 september 2014 18:03


Mina kollegor älskar choklad bollar så det blir mycket chokladbollsbakande för mig!  Här kommer några tips och ett recept.   - När du bakar med margarin istället för smör så blir dom lätt för mjuka och svåra att få fin form på, tillsätt då ca 0...

Av Josefin Blomdahl - 2 september 2014 20:19


Recept på riktigt enkla och goda kokoskakor med choklad i.   Kokos cookies med choklad  ca 20st   75g smör  1 dl strösocker  0,75 dl farinsocker  1 ägg 2 tsk vaniljsocker  2 dl vetemjöl  1 tsk bakpulver  1 krm salt  125 g m...

Av Josefin Blomdahl - 1 september 2014 19:58


Ett tips nu när det är äppelpajs tider och du får lite vaniljsås över. Istället för att hälla ut den, baka en helt vanlig socker kaka, riv i lite äpplen och ringla vaniljsåsen över precis innan den ska in i ugnen och häll på lite kanel!    Socker...

Ovido - Quiz & Flashcards