Direktlänk till inlägg 4 september 2014
Mina kollegor älskar choklad bollar så det blir mycket chokladbollsbakande för mig!
Här kommer några tips och ett recept.
- När du bakar med margarin istället för smör så blir dom lätt för mjuka och svåra att få fin form på, tillsätt då ca 0,25- 0,5 dl havregryn extra.
- När man ska rulla dom i pärlsocker/kokos så tappar dom lätt formen och pärlsockret blir brunt för att man är kladdig. Häll pärlsockret/kokosen i en skål med höga kanter, lägg i en chokladboll åt gången och skaka runt den i skålen tills den är täckt och lyft sedan ur den med en sked så slipper du fläckarna på pärlsockret/kokosen.
Chokladbollar
ca 15st
100g smör eller margarin
0.45 dl socker
1 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
1 tsk kallt kaffe/vatten
2,5 dl havregryn
Pärlsocker eller kokos
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt kakao, kaffe/vatten och havregryn, blanda ihop.
Rulla bollar och rulla/"skaka" dom i pärlsocker eller kokos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|