Direktlänk till inlägg 20 februari 2013
Sirapslimpa
2 st
50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken, det får inte överstiga 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan vätskan och rör ut.
3. Blanda ner salt, sirap, rågsikt och vetemjöl. Tillsätt inte allt vetemjölet direkt utan känn dig fram.
4. Låt jäsa i bunke till dubbel storlek, minst 1 timme.
5. Baka ut till två limpor och lägg på en plåt. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda i 35 - 40 min. Håll koll på brödet, när det är lagom mörkt, efter ca 15 min, täck över med aluminumfolie så det inte blir alldeles för mörkt och bränt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|