Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Mamma köpte tidningen hembakat till mig förra veckan och hittade ett recept där på hallonbullar som jag testade, blev riktigt gott så tänkte lägga ut det här!
Hallonbullar med vit choklad
ca 30-35 st
50g jäst
5 dl mjölk
2krm salt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150g rumsvarmt smör
11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 50g rumsvarmt smör
250g hallon
3/4 dl strösocker
100g vit choklad
Pensling:
1 ägg
Garnering:
2 msk florsocker
50g vit choklad
Gör såhär:
1. Värm mjölken, absolut inte varmare än 37 grader, hellre något kallare.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
3. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smör och sedan vetemjölet. Ta inte allt direkt utan känn dig fram hur mycket du behöver.
4. Arbeta degen ordentligt så att den blir smidig och blank. Låt jäsa under bakduk på dragfritt ställe i ca 45 min eller tills den har fått dubbel storlek.
5. Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor, ca 30x30 cm.
6. Bred på smör, mosa hallonen och bred på. Strö över socker och riven vit choklad.
7. Rulla ihop plattorna var för sig. Rulla från båda sidorna så det blir två rullar som möts på mitten. Gör så med båda plattorna.
8. Skär ca 2 cm breda bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
9. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. (Tänk på att använda en bakduk du inte är rädd om då det kan bli hallonfläckar på den.)
10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda i ca 7-9 min i 225 grader.
11. Innan du serverar bullarna, pudra med florsocker och ringla smält vit choklad över.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|